Je tu jaro a s ním... léto


Tak tu máme jaro. Ptáčci cvrlikají, sluníčko svítí, alergici kýchají, ale jinak to je pozitivní. Pryč s přízemními mrazíky, odhoďte kulichy, bohyně Vesna přichází a zahřeje vás prvními slunečními paprsky! Těším se hlavně na konec května a začátek léta, kdy už bude trochu tepleji. I když stačilo pár dnů s teplotami nad 20 a pár hodin s knížkou na sluníčku a já už mám opálené paže.
Nemůžu se dočkat večerních procházek na Náplavce při západu slunce s vínečkem v ruce. I když jestli v létě bude na Náplavce vínečko, to se asi ještě uvidí. Chybí mi také ranní běhání v přírodě, kdy rozespalá vylezu z postele a pořádně se probudím až za běhu. Asi neznám lepší pocit. Úžasné je taky běhání večer při západu slunce, to už ale člověk musí počítat s tím, že se bude kolem něj pohybovat mnohem víc lidí. Jen doufám, že do léta budeme moct sundat ten hadr z obličeje, protože co si budeme povídat, je v tom těžký dýchat, natož za běhu.
Vypadá to, že v normálním režimu budeme až v červnu nebo červenci. Na druhou stranu, říkám si: nebude všude spousta lidí? Je přirozené, že po víc než měsíční izolaci doma budou chtít lidé chodit ven co nejvíc, a pěkné letní počasí tomu nahraje. Což znamená, že bude všude přeplněno. Představte si takové Lipno, jestli budou přes léto zavřené hranice. No uf, masakr.
Každopádně ať už se bude dít cokoli, knížka a ledové kafe nebo dobrý koktejl na balkoně to jistí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky